Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.

Hollywood smile Beograd

Poslednjih godina pacijenti često dolaze kod nas u ordinaciju sa željom da imaju Holivudski osmeh.

Šta je zapravo Hollywood smile? Koji je pravi put do takvog osmeha i šta pacijenti tačno mogu da očekuju?

Put do Holivudskog osmeha nije sasvim jednostavan i ponekad zahteva kompletnu rekonstrukciju zuba gornje i donje vilice.

To znači da je ponekad prvo potrebno uraditi ispravljanje zuba, tj. ortodontski tretman, nakon toga hirurgiju mekih tkiva, i tek na kraju protetski tretman tj. izradu keramičkih krunica ili vinira.

Zakažite konsultacije

Ono što je važno naglasiti, je da je pravi put do savršenog, Hollywood osmeha, za svakoga drugačiji. Svakom pacijentu se mora prići individualno, jer samo takvim pristupom dolazimo do uspešne terapije. Uzimanjem u obzir svih aspekata terapije zajedno: oblika, položaja i boje zuba, stanja mekih tkiva, linije osmeha, punoće i položaja usana i niza drugih detalja, kreiramo uspešnu terapiju samo za vas i planiramo najbolji put do vašeg savršenog osmeha.

Treba ipak reći da srećom, put do Holivudskog osmeha ne mora biti uvek tako dug i mukotrpan.

U velikom broju slučaja nepravilnosti u položaju zuba su minimalne te nije potrebno nošenje fiksne proteze, a problemi sa mekim tkivima takođe nisu tako česti, pa se odmah može početi sa pripremom zuba bilo za vinire ili keramičke (bezmetalne) krunice koji su ključni korak u postizanju Holivudskog osmeha.

Za brilijantno beli osmeh koristimo keramičke krunice ili vinire na svim zubima u gornjoj i donjoj vilici izrazito bele boje (bleach boje u ključu boja) 0M0,0M1,0M2. Kristalno beli providni, tanki zubi pravilno raspoređeni, nam daju onaj mladalački zdrav osmeh za kojim svi težimo.

Hollywood smile sa bezmetalnim krunicama

Najbolji efekat holivudskog osmeha postiže se sa bezmetalnim krunicama. Zahvaljujući njihovoj translucenciji (providnosti) i specifičnom prelamanju svetlosti dobijamo fantastične rezultate.

Iako se sličan efekat moze postići i sa metalokeramičkim krunicama i bleach bojama, ukoliko postoje mogućnosti, preporuka je da se ipak urade bezmetalne krunice jer je efekat blistavih zuba tada maksimalan.

Saznajte više

Od bezubih vilica do Hollywood smile-a

Zahvaljujući zubnim implantatima, Holivudski osmeh mogu imati i pacijenti koji nemaju sve zube u vilici. Ovde obično mislimo na procedure All on 4 i All on 6 koje pacijentima omogućavaju da praktično odmah nakon ugradnje implantata, u roku od 24-48 sati, dobiju privremene zube. Vrlo retko se dešava da nije moguće ostvariti primarnu stabilnost implanta u gornjoj vilici i tada pacijent dobija totalnu protezu.

Nakon 3-6 meseci od ugradnje implantata, pacijent dobija definitivne zube, tj. pravi Holivudski osmeh.

Saznajte više

Zakažite konsultacije i načinite prvi korak ka vašem novom savršenom osmehu.

Vaš dr Đorđević