Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.

All on 4

Zakažite konsultacije

*Šta je ustvari ALL ON 4 metoda?

To je koncept koji omogućava pacijentima sa bezubim vilicama, da dobiju potpunu rehabilitaciju, tj.pun zubni niz u gornjoj i u donjoj vilici (fiksni protetski rad, koji se ne skida) i to isti dan po postavljanju implantata.

Prednosti:

1. Značajno smanjenje troškova, ceo fiksni rad na 4 implantata (ranije je bilo potrebno 6 implantata) bez nadogradnje veštacke kosti i skupih dodatnih procedura.

Zakažite konsultacije

2. Potpuna rehabilitacija na 4 implantata, dva implantata u prednjem segmentu vilice su ravna, dok su dva implantata u zadnjem segmentu vilica (posteriorna regija), pod nagibom i do 45 stepeni.

3. Protetski rad koji je specijalnim šrafovima fiksiran za implantate, (pacijent ne može sam da skine) nema ispadanja zuba prilikom govora, žvakanja , kijanja. Takodje nema zapadanja hrane ispod proteze.

*Ko je kandidat za All on 4?

Koncept ALL ON 4 je pre svega zamišljen za pacijente koji nose totalne proteze i pacijente koji će vrlo brzo biti bezubi. Zubi su im u takvom stanju da u skorije vreme moraju svi da se izvade. Takođe mi ALL ON 4 preporučujemo i pacijentima gde nema uslova za postavljanje 6 implantata posebno u zadnjim segmentima obe vilice. Tako da oni ovim konceptom dobijaju fiksni rad na 4 implanata.

Zakažite konsultacije

*Ostale prednosti all on 4koncepta:

Značajno unapređenje kvaliteta života

Kompletan fiksni rad na dan ugradnje implantata, utiče na samopouzdanje pacijenta, zatim kompletno očuvana funkcija, estetika , žvakanje, govor.


Kraće vreme od momenta ugradnje do konačnog protetskog rada

Postavljanjem implantata pod uglom u posteriornoj regiji, izbegavaju se skupe i zahtevne procedure dodataka veštačke kosti, koje zahtevaju da prođe određen vremenski period od ugradnje implantata do izrade protetskog rada na njima. Kod ALL ON 4 koncepta ceo proces od postavljanja implantata do izrade protetskog rada se radi u istom momentu.

All on 4 procedura

Da bi pacijentima pojasnili celu proceduru,malo ćemo detaljnije objasniti ceo proces.

Bilo da imate nestabilne i stare proteze,rasklaćene zube ili ste potpuno bezubi,isti dan izlazite iz ordinacije sa potpuno novim zubima(dobijate privremeni protetski rad na implantatima)
Kao što smo ranije spomenuli,jedna od prednosti all on 4 sistema je i skraćenje celog postupka izrade protetskog rada na implantatima.
Šta ovo znaci?

To znači da obično po ugradnji implantata,oni se prekrivaju sluzokožom, tj.ušiva se i nakon 3-6 meseci implantate otvaramo, postavljamo gingiva formere ,pa potom suprastrukture, uzimamo otisak i izrađuje se protetski rad.
Kod all on 4, ta faza se preskače i izrađuje se protetski rad(privremeni),odmah po ugradnji (u prvih 24h)i pacijent isti dan izlazi sa 4 implantata i fiksiranim zubima.

Ceo proces od prve do poslednje posete se odvija u dve faze:

I faza je hirurška(izvodi je specijalista oralne hirurgije) i nju čine:

  • ugradnja 4 implantata
  • postavljanje svih veznih elemenata(multi unita)koji povezuju ugrađene implantate i privremeni protetski rad
  • izrada privremenog protetskog rada

II faza je protetska i radimo je nakon 2-4 meseca od ugradnje implantata i gde pacijent dobija definitivne zube bilo kompozitne ili keramičke.
Ovaj drugi deo traje 7-10 dana i sastoje se iz velikog broja faza pri kojima uzimamo otiske i radimo niz proba.
Moram samo još da spomenem da je uzimanje otisaka kod all on 4 sistema,na nivou multi unita ,a ne na nivou implantata što je jako važno,zbog trajnosti budućeg protetskog rada.

Zaključak:

ALL ON 4 koncept stabilizuje nivo kosti i sprečava dalju resorpciju koštanog grebena (dalji gubitak kosti),postavljanjem dva implanta pod uglom od 45 stepeni u zadnjim segmentima vilice.

U stvari ALL ON 4 je pravo rešenje za pacijente koji žele fiksni protetski rad na implantatima, a nemaju uslova za postavljanje 6 implantata. (uobičajena implantološka terapija).

ALL ON 4 je most koji je šrafovima fiksno povezan na četiri implantata. Kao što smo spomenuli ranije, odmah po ugradnji implanatata izrađuje se fiksni most koji se šrafovima fiksira za implantate. Takav most je privremen i dan posle operacije se učvršćuje na postavljene implantate. Posle 2-4 meseca se izrađuje definitivan rad.