Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.

Beljenje zuba

U svetu, beljenje zuba je najčešća stomatološka intervencija. Postoji više metoda beljenja, a u osnovi se radi o dve metode: kućno i ordinacisko izbeljivanje zuba. Za oba procesa je jako bitno da budu izvedena pod kontrolom stomatologa. Upoznavanjem sa intenzitetom Vase prebojenosti i efektom koji želite da postignete zajedno sa Vama ćemo odrediti koja od ove dve metode je najbolja za Vas. Kod metode kućnog izbeljivanja dobijate individualno napravljen splint koji nosite u toku noći, a mi kontrolišemo rezultate izbeljivanja redovnim kontrolama.

U ordinaciji Dr Djordjević posedujemo najsavremeniji aparat ZOOM 2 chairside whitening system za izbeljivanje zuba u stomatologiji. Postupak uključuje pripremu pacijenta, određivanje trenutne boje zuba(radi kasnijeg upoređivanja i procene uspešnosti postupka), izolacija gingive i mekih tkiva, nanošenje gela za izbeljivanje zuba (25% vodonik peroksid), osvetljavanje zoom 2 lampom i na kraju nanošenje sredstva za desenzibilizaciju i sjaj.

Beljenje zuba ovom metodom je apsolutno bezbolno i bezbedno.Treba napomenuti da bi se dve nedelje posle postupka izbeljivanja trebalo pripaziti tj. ne smeju se piti kafa, čajevi i tamno obojena pića. Postoji mogućnost da u toku procesa dođe do lagane osetljivosti zuba, međutim to je potpuno normalno i ne predstavlja nikakvu opasnost, jer ubrzo nakon tretmana dolazi do smirivanja eventualnih simptoma. Rezultat koji dobijemo,uz adekvatnu oralnu higijenu je dugotrajan. Dovoljan je samo jedan tretman u trajanju od 60 minuta pa da Vaši zubi budu potpuno beli.