Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.

Da li je stvarno potrebno posetiti zubara na svakih 6 meseci i ako nista ne boli?

Svima nam je poznato da je pravilo da se kod zubara ide jednom u 6 meseci na kontrolu,ali samo mali broj ljudi to stvarno praktikuje.

Koja je u stvari svrha pregleda jednom u 6 meseci?

  • Kao prvo,proveravamo da li je sve u redu i isto tako sprečavamo da karijes bude veći i stvori ozbiljnije probleme.Takođe proveravamo stanje mekih tkiva u usnoj duplji(jezika,gingive).Ponekad stanje mekih tkiva u ustima ukazuje na neke ozbiljnije probleme.
  • Sprečavamo taloženje zubnog kamenca koje utiče na potporni aparat zuba.Često se postavlja pitanje: ”Da li je potrebno skidati kamenac na 6 meseci”? Naravno da nije,ali to zavisi od stepena lične higijene i ostalih karakteristika koje se razlikuju od osobe do osobe.
  • Smanjuje se rizik od bolesti desni,ukoliko se na vreme uoče razna zapaljenja desni i tretiraju pravilno, i sprečava se dalje širenje procesa.

Na kraju i najbitnija stvar je pravilan i personalizovan tretman Vašeg stomatologa.Što znaci da je kod nekih pacijenata potrebno mnogo više obratiti pažnju zbog većeg rizika od karijesa i ostalih bolesti usta.